contact

e. info@marcorump.nl
w. marcorump.nl

Formalisme.nl een expositie van schilderijen door marco Rump in de Oude kerk Amsterdam

Formalisme

In de formele benadering van het schilderij is het werk geen medium voor het overbrengen van een verhaal of de representatie van een gedachte of werkelijkheid. De inhoud behelst de formele aspecten van een werk zoals de afmetingen, beeldelementen en materiaalgebruik – kortom alles wat een schilderij in intrinsieke zin is. Interpretatie is niet van toepassing; de toeschouwer wordt overgehaald te kijken naar wat er werkelijk te zien is door de kwaliteit van kleur en materiaal in pure vorm.
Deze website presenteert een fotoverslag van formalisme.nl, de solo-expositie van schilderijen door Marco Rump die van 20 juni t/m 8 juli - 2012 te zien was in de Oude Kerk, Amsterdam.

Marco Rump

(1971) is sinds 1996 als kunstenaar werkzaam in Amsterdam. In het werk van Marco Rump wordt het schilderij als autonoom object benaderd. Het beeld is volledig abstract: kleur en vorm hebben geen relatie met de wereld buiten het schilderij. De vorm van de drager en de eigenschappen van het materiaal bepalen het werk. De verf bootst in kleur niet de kleur van een bloem, huid of lucht na; of in kwaststreek de textuur van stof of de glans van glas: het is louter verf. Beeldelementen verwijzen naar zichzelf, het werk representeert zichzelf. Dit resulteert in een esthetische beleving van rechtstreeks oogcontact met kleur en materie.