.pinxit : methoden en technieken.
Rakel :  dit zeefdruk gereedschap wordt gebruikt om een dikke laag verf in één keer aan te brengen met een glad resultaat. Losjes gehanteerd geeft dit instrument een gelijkmatige structuur en een rafelrand met een verf-eigen karakter.
Schilder liniaal :  dit apparaat is een vergrote tekenmachine zoals die gebruikt wordt op een architecten tekentafel. Het positioneert de liniaal voor het schilderij en kan exact verticaal ingesteld worden. Door de verfkwast langs de lineaal te halen ontstaat een rchte kwaststreek, parallel aan de zijde van het doek. Het bereik is 100 cm verticaal en 200cm horizontaal.
Roterende ezel :  gemonteerd aan de muur kan deze ezel het doek 360 graden laten draaien. Ontwikkeld voor het schilderen van de hard-edge colourfield schilderijen van de 2.- serie, welke geschilderd zijn uit de losse hand zonder gebruik van afplak-tape. Lagen verf kunnen zo eenvoudiger tegen elkaar aan geschilderd worden, van dezelfde kant, door het doek te draaien zonder dat deze van de ezel afgehaald hoeft te worden.
Kisten :  ter bescherming van de werken en als onderdeel van de presentatie of een expositie.